Därför är massage beroendeframkallande

Massage är avkopplande och kan förebygga och lindra smärta i kroppen, samtidigt som massage är otroligt skönt även för den som inte har några direkta skador eller problem.

Att unna sig en härlig massagestund har många fördelar, du kan till exempel få höjt immunförsvar, sova bättre och förhöja din prestation.

När du får massage slappnar kroppen av och du blir mindre stressad, samtidigt som du blir av med jobbiga muskelspänningar.

Många som får massage regelbundet kan ibland uppleva en känsla av att inte kunna sluta.

Att tacka nej till ett massagetillfälle finns inte på kartan och att få njuta av den sköna beröringen blir viktigare än allt annan i kalendern. Men varför är det så?

Jo, massage har nämligen så pass många fördelaktiga effekter på kroppen att du undermedvetet blir lite beroende. 

Här är tre faktorer som kan göra dig beroende av massage:

1. Kroppens välmående är beroende av beröring och när du får massage frisätts ämnet Oxytocin, vilket lindrar smärta, sänker puls och blodtryck, skyndar på läkningen av eventuella skador samt minskar stresshormonerna.

Oxytocin har långvarig effekt och gör att du mår lite extra bra efter en stunds massage, det vill säga den viktiga beröringen.

2. När du får massage slappnar du av i kropp och sinne, vilket gör att du kan prestera bättre på dagarna. Det kan till och med räcka med 15 minuters massage under en arbetsdag för att öka prestationsförmågan.

Du får mer gjort och på natten sover du gott, delvis för att du är extra avslappnad, men också för att du är nöjd med vad du åstadkommit. En känsla som du vill behålla, vilket gör att du mer än gärna återvänder till massagen.

3. Massage mjukar upp muskler och leder och minskar risken för att få ont i kroppen. Om du ofta får problem med jobbiga muskelknutar eller känner dig stel och orörlig, kan du förebygga och behandla detta med hjälp av massage.

Bättre rörlighet gör att du känner dig piggare, starkare och dessutom gladare, vilket kan kopplas ihop med din vilja att få massage.

Så kan du unna dig massage varje dag:

Känner du dig stel i nacken, får du ofta ont i huvudet, eller vill du bara kunna slappna av och unna dig massage när du vill?

Skaffa din egen nackmassör som mjukar upp dig direkt! Welify Nackmasserare använder sig av TENS vilket innebär att milda elektriska impulser skickas genom huden.

TENS ger nytt syre och näring till musklerna, samt ökar blodflödet runt nacke och axlar, vilket minskar värk och smärta inom bara några minuter.

Welify Nackmasserare har flera olika funktioner – du har bland annat möjlighet att lägga till värme i din massage – och dessutom är den enkel att använda när som helst under dagen – på morgonen, på lunchen eller efter en lång arbetsdag.

 

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Släpp smärtan

För akut och kronisk smärta

Beställ nu