Welify™ Vetekudde

Vetekudden är ett klassiskt verktyg för att lindra smärta och värk. Nedan berättar vi mer om hur det fungerar, samt hur ska du ta hand om din nya vetekudde!

Hur fungerar vetekudden?

Vetekudden hjälper dig att lindra värk och smärta, dels genom sin tyngd, och genom vetets förmåga att hålla värme och kyla. Vetet innehåller vatten, och enligt fysikens leder vatten värme och kyla.

Vetekudden hjälper till att stimulera blodcirkulationen som kan rensa bort slaggprodukter och annat som ska bort från t.ex. stela muskler. Med hjälp av vetekudden sätter kroppens självläkande funktioner igång och du känner direkt ett välmående spridas genom din kropp.

Tvätta överdraget

Welify Vetekudde är gjord av 70% bommul och 30% linne. Använder du din vetekudde ofta kan den slitas och bli smutsig. Vår vetekudde har ett avtagbart textilöverdrag vilket gör det lätt att tvätta. Tvätta överdraget i 40 grader och i 60 grader om det skulle behövas.

Återfukta vetekudden

Då vetet innehåller vatten kommer fukten att dunsta med tid. Detta i kombination med lufttorrhet glr att kudden inte blir lika varm längre. Detta är enkelt att åtgärda genom att återfukta vetet. Detta kan du göra genom att värma vetekudden tillsammans med ett glas vatten i micron. Vattnet ångar upp och vetet kan återfuktas!