Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Varför ska jag köpa en nackmasserare?

Kort och gott för att du ska må bättre i din vardag. Stelhet och värk i nacke och axlar är väldigt vanligt, speciellt idag när många jobbar hemma och inte rör på sig lika mycket som innan corona. Att införskaffa en nackmasserare är ett effektivt sätt att motverka dessa problem.


Våra kunder säger att nackmasseraren inte bara motverkar stelhet och värk i nacken, men även migrän. När muskulatur i huvud och nacke blir spända av stress skapas spänningshuvudverk. Genom att mjuka upp nacken så lindrar du även den irriterande huvudvärken. Dessutom är massagen otroligt skön!

Är det här en vanlig massagekudde?

Welify Nackmasserare är inte en vanlig massagekudde utan använder sig av tekniken elektrisk muskelstimulation (EMS) för att mjuka upp din nacke. Tekniken EMS används ofta för behandling hos naprapater och ortopeder.

Hur använder jag min Welify Nackmasserare?

I boxen får du en Welify Nackmasserare, en USB-laddare, en trådlös fjärrkontroll, och en instruktionsbok. Du sätter på din nackmasserare genom att hålla in knappen på sidan av nackmasseraren i två sekunder. Du hör då ett pip. Du använder sedan kontrollen för att justera värme, massageläge, och intensitet. Fukta nacken med lite vatten för bäst effekt. 


Kontrollen har fyra knappar, (1) värme, (2) massageläge (3) högre intensitet (4) mindre intensitet. Varje massageläge har 15 intensitetsnivåer. Du kan t.ex. välja att sätta på värme, massageläge 1 på intensitetsnivå 10. Du kan även välja att enbart ha på värme utan någon massage aktiverad. 

Hur fungerar elektrisk muskelstimulation?

Welify Nackmasserare använder elektrisk muskelstimulation (EMS) för att öka blodflödet runt nacke och axlar vilket minskar värk och smärta. Elektrisk muskelstimulans är ett svårt ord och låter komplicerat, och det skrämmer bort många innan de överhuvudtaget vet vad det handlar om. Det är synd, eftersom EMS är känt som ett naturligt sätt att öka återhämtning och motverka stelhet och smärta.  


EMS fungerar på följande vis: 


Welify Nackmasserare är utrustad med två plattor i rostfritt stål. Dessa plattor skickar milda elektriska pulser via huden till dina nervfibrer och på så sätt skapar muskelsammandragningar. Detta efterliknar det sätt som normala muskelsammandragningar sker när du t.ex går, springer, eller tränar. Då skickar ditt centrala nervsystem signaler till musklerna. 


När du sitter länge i fel position med uppdragna axlar och kutad rygg så spänner du konstant musklerna i nacke och axlar. Detta leder snabbt till stelhet och värk. EMS ger nytt syre och näring till musklerna som spolar bort gifter inom fyra till sex minuter. Elektroterapin eliminerar mjölksyra som har uppstått, stimulerar endorfinproduktionen efter träning samt ökar genomblödningen upp till fyra gånger jämfört med vanlig vila. Denna kombination minskar träningsverk, stelhet, och gör musklerna avslappnade och redo att arbeta igen!

Hur ofta ska jag använda nackmasseraren? 

Vi rekommenderar att du använder din nackmasserare mellan 5-30 minuter om dagen. Detta räcker för att åtnjuta fördelarna med elektrisk muskelstimulation. Smidigt, enkelt, och snabbt! Din Welify stänger av sig själv efter 15 minuter. 

Jag har startat min nackmasserare men jag känner ingenting, är det något fel? 

Se till så att din nackmasserare är laddad. Se även till så att det inte är något som blockerar huden och plattorna. Ta en liten trasa och fukta nacken med lite vatten. Detta kan hjälpa in nackmasserare att komma igång. 

Om jag inte är nöjd, får jag pengarna tillbaka då?

Ja!  Vi är så säkra på att du kommer att bli nöjd att du har 30 dagar på dig att lämna tillbaka den om du inte är nöjd.

Hur gör jag en retur?

Om din vara är oöppnad och oanvänd, skriv till oss på info@welify.se så skickar vi en retursedel. Om du har använt varan kan den inte längre lagerföras hos oss och säljas på nytt. Varan ska då skickas till en annan adress, vänligen skriv till oss så ordnar vi det. Vi svarar alltid snabbt! 

Funkar det för både män och kvinnor?

Självklart! Nackmasseraren är elastisk och anpassar sig efter storleken på nacken. 

Vem kan inte använda Welify Nackmasserare? 
Användning under följande förhållanden är förbjudna:

1. Maligna tumörpatienter
2. Gravida kvinnor
3. Pacemakeranvändare
4. Patienter med metallimplantat
Är era produkter CE-märkta?
Ja!